3 kg högrev

Sedan vi flyttade till Uppsala handlar vi nästan enbart på City Gross. De har bra svenskt kött (dumt att ha bra djurlagstiftning och sedan köpa utländskt kött) och bra fiskdisk. Förra veckan hade de bra erbjudande på högrev, vi köpte tre kilo. I helgen lagade vi pulled beef (som pulled pork fast med nötkött), 7,5 timmar i ugnen, på ett kilo. Igår lagade jag högrev bolognese, som köttfärssås men mycket godare! 6 timmar på spisen. Det sista kilot ligger i frysen, det ska Cissi göra kalops på, vilket också lär bli gott.

Högrev bolognese

BologneseIngredienser

1 kg högrev
140 g bacon
2 st morötter
2 st gul lök
6 vitlöksklyftor
3 st konservburkar tomater (cocktail eller krossade)
1 dl tomatpuré
4 dl rött vin
2 msk köttfond
1 msk socker
torkad oregano
torkad basilika
salt
peppar

Gör så här

Stek bacon, lök och vitlök. Gör små tärningar av högreven som steks. Lägg allt i en stor gryta tillsammans med slantar av morötterna. Häll på vin, tomatpuré, tomater, socker, köttfond. Låt koka i 3-5 timmar tills köttet trådat sig (som i en chili). Smaka av med salt, peppar och örter. Servera med god pasta, parmesan och ett glas rött!