Nattjäst bröd – resultatet

Här syns resultatet av bakningen. De blev riktigt goda om jag får säga det själv.
Några bakade jag ut så att de fick jäsa i kylen. De åkte in i ugnen direkt. De andra bakade jag ut på morgonen.

Snabba frukostbullar (12-15 st)

På kvällen 
25 g russin
25 g torkade aprikoser
100 g hett vatten

3 g jäst
200 g kallt vatten
140 g rågmjöl
250 g vetemjöl special
9 g salt
Häll det heta vattnet över russin och aprikoser och mixa med stavmixer. När blandningen svalnat blandar man i resten av ingredienserna och rör tills det blandats ordentligt. Degen behöver inte knådas alltså, bara blandas. Degen fick sedan stå framme över natten.
På morgonen
Skrapa ut degen på ett mjölat bakbord, dra ut den till en kvadrat och vik sedan ihop den till ett paket. Platta ut degpaketet med handen en aning och kavla det sedan till ungefär 1,5 centimeters tjocklek. Dela degen önskad frukostfrallstorlek och lyft över dem till ett bakplåtspapper. Låt bröden jäsa tills de blivit lite puffiga (gärna upp emot en timme, men har man bråttom kan man ta dem tidigare). Sätt ugnen på 250 grader. Jag körde med varmluft och en skål vatten på botten.

Det blir en ganska liten deg, så jag gjorde en dubbel sats denna gång. Recepten är en variant från Pain de Martin.