De gånger jag varit i Frankrike har jag verkligen uppskattat en Croissant. Frasig men samtidigt mjuk. Kanske inte det nyttigaste man kan äta, men väldigt väldigt gott. En av årets sommarpratare var Sébastien Boudet. På hans blogg Brödpassion hittade jag ett recept på Croissanter. En fransmans recept kan ju inte vara fel att testa, det gjorde jag i helgen!
I just detta stadie mest likt en smet, men snart en deg. Degen fick jäsa hela dagen i kylen. Sen eftermiddag var det dags kavla 300g smör och vika in i omgångar. Därefter rullades Croissanter som fick jäsa i ugnen över natten.
Viktor och jag gick upp vid 7-tiden på söndagen för att sätta igång ugnen och grädda dem. De blev precis så goda som man kan förvänta sig!
Mycket goda blev de också. Det jag dock saknade som jag alltid får i Frankrike var en starkt härlig espresso till!
Nice, sjukt husliga… själv måste jag snart slänga mitt enkilos mjölpaket för att det börjar bli gammalt 😉
Vi köper numera 10-kilos säckar på Saltå kvarn 🙂 Både ekologiskt och biodynamiskt!