Irland dag 5

Efter att ha ätit en ordentlig Irländsk frukost bar det så dags att lämna även Belfast och bege sig norrut. Vi beslutade oss för att angöra kusten i en stad som heter Larne för att därifrån följa kustvägen vidare norrut. Vilka vyer! Vad naturen är fantastisk! Vad Irland är grönt! Hur enastående landskapet är går inte att beskriva i ord och bild, möjligen författare i Nobelprisklass undantaget, utan måste upplevas. Vi ser en hel del cyklister och man kan tillåta sig att drömma sig bort i hur det skulle vara att cykla mellan olika BnB längs med kusten

Den första av guidebokens sevärdheter Carrick-a-Rede Rope Bridge. Det är en repbro mellan fastlandet och en ö som är 20 meter lång och högt upp i luften. Vi valde av olika skäl att inte få fram till bron utan hittade en egen utsiktsplats i närheten av parkeringen. Den skarpsynta kan hitta bron i fjärran till höger i panoramabilder nedan.
image

Efter en kort bilresa kom vi fram till nästa sevärdhet som är Giant’s Causeway, det är ett märkligt naturfenomen där berget bildat kantiga stenar. Giant’s Causeway är upptaget på UNESCOs lista över världsarv. Fenomenet med de kantiga stenarna uppkom för 50-60 miljoner år sedan när uppkommande lava stelnade. Det är numera perfekta stenar att klättra omkring på och utforska omgivningen. Stenarna bildar naturliga trappsteg att gå på.
image

image

image

Sista stoppet för dagen blev på Bushmills whisky destilleri. Tyvärr kom vi rätt sent och med trötta barn varför vi bestämde oss för att stå över den guidade visningen. Vi gjorde istället en egen provning i baren. Viktor har enligt egen utsago druckit whisky även han, med lite äpple i.

Efter Bushmills vidtog en seg bilresa på några timmar genom kvällen tills vi kom fram till vårt hotell utanför Sligo. Sköna sängar och vi somnade in gott…