String renoverad och klar

Stringhyllans hyllplan har nu fått tre omgångar klarlack runt om. Jag använde en vattenbaserad blank lack som gav en bra finish. På undersidan ”slarvade” jag och slipade inte mellan lackomgångarna, på ovansidan slipade jag med ett riktigt fint sandpapper. Kan inte påstå att jag märker någon skillnad.

Originalhyllans gavlar har en tjock lite plastaktig färg som tål rätt mycket. Jag spraymålade dem och man bör vara lite försiktig med hyllplanens metallbeslag så att de inte skrapar bort färgen.

Hyllan sitter nu uppsatt på en av väggarna i köket. Tanken är att ha en del kokböcker i den för att ha dem lättillgängliga. Slutresultatet blev väldigt bra, hyllan är nästan som ny och vi gillar verkligen placeringen i köket.

2 reaktioner på ”String renoverad och klar”

  1. Ser riktigt bra ut! Gillar att ni renoverade upp ett original istället för att köpa nytt 🙂

    Ekonomiskt och miljömässigt vet jag dock inte om det blev 1-1 eller 2-0.

    Ha de gott!

Kommentarer inaktiverade.