Brudens berättelse – torsdagen den 5 januari

Så, bättre sent än aldrig men här kommer min berättelse av bröllopshelgen. Eftersom jag har mycket att berätta blir den uppdelad i dagarna fyra, precis så som det var.

Vårt bröllop blev faktiskt så mycket bättre än vad någon av oss hade kunnat tro. Klart att vi hade förväntningar på ett lyckat bröllop men det blev så mycket mer. Egentligen började det hela redan vid inbjudningarna, vi trodde att det var en del som kanske skulle tacka nej just för att det var ett bröllop dit alla hade lång resväg. Men det var faktiskt bara två av de inbjudna paren/familjerna som tackade nej.

Vi lämnade Uppsala torsdagen den 5 januari och begav oss tillsammans med några nära vänner och Anders bror med familj upp mot Grövelsjön. Trots en lång dag i bilen gick resan bra med många goa skratt och ny information som avslöjades om min bilvande (som tur var inget jätte chockerande, kanske dock inte föräldrarvänligt om man frågar Anders). Väl framme möttes vi av en glad Joel vid bilen som verkade tycka att det var på tiden att vi kom:-). Vi kunde även konstatera att allt var med och att det var bra att vi hade bröllopssviten!

Joel och Anders – foto CN

Efter installation fanns det tid för bastu och som en glad överraskning hade även några fler släktingar och vänner kommit redan på torsdagen. Efter god middag i restaurangen hade jag, Anders, Martin och Maria (våra fantastiska toastmasters) möte med restaurangchefen och bröllopsansvariga. Här gicks all planering av middagen, bordsplacering osv igenom. Anders undrade även om de hade lyckats hitta några renfiléer som vi kunde låna till fotograferingen. (Något mer bisarra bröllopsfoton än om vi hade valt renfällar…) Eller hur var det nu älskling?! Roligt blev det i varje fall.