Brudens berättelse – fredagen den 6 januari

Tycker om denna bild
                                                                               foto CN

Fredagen passade många på att njuta av det underbara vädret genom att ge sig ut i skidbackarna eller i längdspåren. Anders, jag och Carro passade på att träffa prästen. Vi gjorde prästen nervös genom att glömma hindersbeviset på fjällstationen, mamma fick rycka ut och komma förbi kyrkan med det på väg till skidbacken med grabbarna. Prästen Ann-Sofie var verkligen toppen, vi pratade, skrattade och gick igenom hela ceremonin. Det var nog först här som det blev verkligt och jag insåg hur stort det är. Var skönt att få gå igenom det hela dagen innan så att vi visste vad som skulle ske.

Vi och prästen går igenom vigselakten
                                                                                      foto CN

Efter tiden i kyrkan blev det rekognisering av fotoplatser, bla. tog vi en tur ner till sjön men där blev allt för vitt och det var sjukt blåsigt. Vi hade riktigt rolig, en bit åkte vi fel vilket resulterade i att Anders var på väg att parkera bilen i diket. Jag och Carro fick göra en insats och knuffa upp oss på vägen igen. Det gick bra men det var mycket snö i diket som jag hamnade i. Sen blev det lunch på fjällstationen innan vi fortsatte att leta fotoställen, hittade de bästa precis i anslutning till anläggningen.

Nere vid sjön
                                                     foto CN
Vår underbara fotograf! (och Anders)
                                                                                    

När vi sedan återkom till fjällstationen sent på eftermiddagen blev det kramar med massor av folk som hade börjat anlända. En riktigt rolig grej var att vi träffade på ett par som vi lärde känna när vi var i alperna sommaren 2009. De var bara där uppe för att få en weekend med längdskidor och bodde på hotellet i Storsätern så de var bara förbi fjällstationen för att kolla läget. Vad är oddsen liksom?

Efter bastu blev det gemensam middag med alla, så att de fick en chans att lära känna varandra. Riktigt lyckat och roligt. Vid vårt bord satt ”familjen”, den riktiga och mina nära vänner. Oj, vad vi skrattade. Framförallt när vi kunde konstatera att familjen Dahlgren fotograferade alla kusiner som de hade lyckats gifta bort, hihi. Det var så himla roligt och en perfekt uppladdning inför lördagen. Alla verkade verkligen ha roligt. Som den ansvarsfulla brud jag är så kröp jag till kojs vid 22-22.30 tiden för att vara laddad inför den stora dagen. Somnade med ett stort leende på läpparna….

Det roliga bordet….
                                                                                     foto CN
Och roligare blev det….
                                                                                       foto CN