Barnkonventionen

I fredags så var vi på Tyska torget för en ljusmanifestation där man uppmärksammade barnkonventionen. Barnen på förskolorna har målat en massa ljuslyktor som sedan placerades ut på torget. Det var ca 4500 stycken. Barnen hade även övat in tre sånger som sjöngs. Viktor har övat en hel del men väl där hade han nyss sovit så han var inte alls sugen på att sjunga. Albin stod längst fram och tittade, han tyckte det var skoj. Vi fick även träffa Nazro, Muhammed och hans lillebror. Det var roligt, han är en riktigt pratsam kille och jag vet nu allt om vilka superkrafter han har och vilka som är bäst.Ljusmanifestation

Albin ljusmanifestation

Viktor och Anders Ljusmanifestationen
På något vis kändes det så fint mitt i allt detta mörka att uppmärksamma alla världens barn och något så viktigt som FN:s barnkonvention. Det är verkligen något som behöver värnas. Anders och jag var på Tyska torget den 16 för att delta i den tysta minut som hölls för offren i Paris, det kändes extra fint att samlas ett par dagar senare och uppmärksamma det finaste och viktigaste vi har, alla världens barn.