Inskolning dag tre

Inskolning av pappa och barn till förskolan fortsätter. Pappan hade nog misskött sig för han fick ett kvartssamtal med en fröken direkt på morgonen. Inskolningen rullar på och barnen är riktigt duktiga och kämpar på. Viktor är stor och klok nog att förstå vad som håller på att hända och är nog inte helt tillfreds med den nya situationen. Samtidigt tycker han nog att det är lite spännande. I morse knatade han iväg i full fart men blev lite blyg vid grinden och behövde hålla i mitt ben.  

 Jag tror på att behandla barnen som vuxna och berätta för den vad vi ska göra. Igår morse fick vi en dialog enligt följande:

Anders: Kommer ni ihåg att vi ska hälsa på i förskolan idag efter frukost. Vi kommer hem till lunch. 

Viktor: Varför vi ska till förskola?

Anders: Både mamma och pappa ska jobba och då ska du och Albin få vara på förskolan under tiden. Vi börjar därför med att hälsa på några gånger.

Viktor: Du inte jobba, mamma jobba.

Anders: Vad ska jag göra då om jag inte jobbar.

Viktor: Leka med mig och Albin.

Oavsett om barnen nu börjar där eller inte så har Taborsbergs förskola en Blogg där man kan följa verksamheten. Idag blev vi kändisar och fick komma med alla tre. Som synes är barnen nyfikna medans pappan är mer avvaktande. 

Efter en fullspäckad dag kan man bli lite trött. Då är det inte så noga var man sover.