Start av altanbygge

I höstas grävdes sommarstugans tomt upp för att gömma ett minireningsverk under gräsmattan. För att grävmaskinen skulle komma åt behövde den befintliga altanen tas bort. En vårdag för ett par veckor sedan gjorde vi första rekognosceringen och bestämde nya altanens placering och storlek.

Jag har tidigare provar att rita i Google Sketchup men valde nu att gå tillbaka till blyerts, millimeterpapper och skalstock vilket är en trevlig och rogivande sysselsättning. På bilden nedan syns konstruktionen. Jag har diskuterat hur jag tänkt mig med svärfar som är yrkesman och ska justera några saker.

Konstruktionsritning altan

Jag har ikväll kommit upp barnfri till stugan för att under att par dagar få chans att komma igång med grävning och utsättning av plintar.

Efter omställningen till sommartid har barnen gärna sovit till åtta halv nio. Jag har varit van mer lunch vid strax efter 11, och då blir det stressigt när frukosten avslutas efter nio. Det ska därför bli skönt att med väckarklocka nu komma upp lite tidigare.

Slutligen konstaterar jag med viss glädje att det nu finns 4G-täckning i obygden där stugan ligger.