Bergs och strandpass på Gran Canaria

Under novemberresan till Gran Canaria fick vi chansen att ge oss ut och springs tillsammans när mormor och morfar passade båda barnen. Vi sprang utan mål längs gångvägen ovanför stranden. Efter någon kilometer kom ett mindre berg på högersidan dit det gick stigar upp. Jag föreslog att vi skulle springs upp till toppen. Cissi tackade ja, uppenbarligen för att hon inte trodde jag var allvarlig. När vi svängde av kom det några halvhjärtade protester. Vi sprang förbi chockade pensionärsturister på vägen upp. Vi kom båda helskinnade upp till toppen och hämtade andan genom att beundra utsikten. På toppen fanns en låda där man mot någon euro kunde köpa sig en vattenflaska, men törstiga och utan pengar fick det räcka med utsikten. Vi tog en bilväg ner och fick då ett par kilometers utförslöpa.
Cissi på bergstopp

 
Appen funbeat angav att vi under passet sprungit ca 750 höjdmeter.
Anders på bergstopp

 
Åter på havsnivå tog vi strandpromenaden hem. Berget vi sprang upp på är det som skymtar i bakgrunden. Väl tillbaka så blev det svalkande bad i poolen. Härligt!
Strandpromenad och bergstopp

 
Idag sprang Cissi och jag igen, men denna gång i blåst och nollgradigt. Skönt det också men på ett annat sätt. Istället för svalkande bad blev det värmande bastu. Härligt!