Meningslös lördag med goda intentioner

Idag vaknade jag med sprängande huvudvärk och lite illamående. Blev sååå besviken eftersom jag skulle till Stockholm för lite shopping, träffa Linda och fira fina Petra som fyllt 50 med spa och middag. Efter många om och men bestämmer jag mig för att åka i hopp om att orka, det går ju att vila på tåget. I Södertälje börjar jag inse att det nog inte skulle gå. Kollar hur jag kan komma hem och bestämmer mig för att äta lunch innan jag bestämmer mig helt. Drycken och pommes gick bra, burgaren bara växte i munnen två tuggor resten fick kastas. Bara att inse att Spa och mysmiddag absolut inte skulle funka, köpa ny biljett och åka hem. Så tråkigt att missa men jag hoppas att Petra haft en fantastisk kväll med de andra!

En bra sak har de meningslösa timmarna medfört. Jag tog så illa vid mig av två personer som stod där man kastade maten inne på centralen, att jag beslutade mig för att gå tillbaka och köpa lunch till de båda. Det var två personer som jag tror skulle kallas EU-migranter. Med lite engelska och teckenspråk så gick det alldeles utmärkt att få handla. De blev väldigt tacksamma, de hade en massa pant så jag tyckte själv att jag var fiffig som frågade om de hade Loka och därmed fick två flaskor till maten, lite extra pant till dem. Jag skriver inte detta för att få en ”stjärna” utan för att jag blir så frustrerad över att människor behöver gå hungriga i vårt samhälle. Det är skit rent ut sagt! Har sett på Facebook att det finns ett event ”bjud en uteliggare på lunch”, tror det ska ske den 28:e november. Herregud, visst är det väl bra, men alla andra dagar då?!