Flytten

Inser att vi egentligen inte har skrivit så mycket om flytten och statusen på allt, så här kommer nu en uppdatering.

Först och främst var Uppsala Stadsbud helt suveräna, allt gick smidigt och snabbt. Inte en endaste skada och allt är kvar. Vad vi vet i varje fall…

Beträffande uppackningen är den statusen god. Vi har packat upp och fått bottenvåningen beboelig. Den är i princip i det skick som alla som besöker oss det närmsta halvåret kan förvänta sig (ja, kanske lite mindre stökig). Ovanvåningen, nja där finns mer att önska. Lite väskor som behöver packas upp i varje fall. Källaren, där har vi våra kartonger, framförallt i den gamla bastun:-). Men tvättstugan och matkällaren är i bra skick.

Allt detta leder oss in på statusen för renoveringen. Det mest positiva är att bottenvåningen var i betydligt bättre skick än vad vi trodde. Vi tänkte att det kanske skulle vara skador på ytskikten när möbler försvann men det klarade vi oss ifrån. Så bottenvåningen behöver vi inte åtgärda något på. Vi börjar alltså på ovanvåningen. Det är alltså så att vi har bestämt oss för att fixa till ett barnrum, det som var ett litet jobb resulterade i ett omfattande arbete som kommer ge oss tre renoverade rum istället för ett. Hela familjen bor därför i ett sovrum på ovanvåningen. Mer än halva ovanvåningen är en byggarbetsplats. Men idag kommer målning i barnrummet att påbörjas (ska bara blogga klart först), tapeterna är hämtade och förhoppningsvis kommer tapetsering ske på lördag. Det är lite pyssligt att få till allt med uppackning, två barn och heltidsarbetade man, men vi har kört på efter nattning av barn. Igår var klockan visst 23:15 innan vi slutade, men statusen och skicket på detta rum kommer bli tipp topp. Ambitionen är att det blir inflyttning för Viktor till nästa helg. Därefter blir det till att börja med nästa rum. Bilder får vi fixa senare….