Så lika och ändå så olika

Tycker det är så häftigt att trots att Albin bara är två veckor upptäcker man hur olika han och Viktor är. Då vet ju alla ni som har barn redan att i två veckors åldern så är det mest sova, äta och byta blöjor. Sen ska ju tilläggas att barn nummer två får uthärda mycket mer. Herregud när Viktor ”pep” så blev han ju omhändertagen direkt. Nu får Albin snällt vänta tills det går. Med följden att lungkapaciteten är väl testad.

Albin är ganska kräkig, det kräks nästan efter varje måltid. Det spelar ingen roll om han har rapat, det kräks ändå. Så många många tvättmaskiner går nu. Trots att vi kör mest hud mot hud så går det minst ett klädbyte om dagen, i regel två, för oss båda. Det glamorösa och rena livet som småbarnsmamma! Kommer ihåg hur skönt det var när jag började jobba och jag fick vara ren en hel dag:-). Förutom att han kräks så har han ont i magen. Inget sånt med Viktor. Albin är dock sjukt effektiv när han äter, Viktor han tog god tid på sig och ville gärna mys ”tutta”. Albin gör det han ska och sen kräks han:-). Charmigt. Men han myser gärna i famnen. Han gillar babysittern och somnar gärna där. Viktor fick babysittern av mormor och morfar då han provar exakt en sån hos grannen och till föräldrarnas stora glädje somnade han i den direkt hos dem. Behöver jag tillägga att Viktor aldrig har sovit i SIN babysitter? Anders sa häromdagen att Albin nog redan har använt babysittern mer än Viktor… Viktor är dock en fena på att gunga Albin när han sitter där. Idag höll han dock på att tippa ur honom. Det gäller att hålla koll. När det blir tyst från ett rum så känns det alltid olycksbådande. Antar att det kommer bli mycket värre…

Anyway, mycket svammel i detta inlägg kanske men har sprängande huvudvärk då Albin roat sig med att vara vaken och hålla mig vaken mer än önskvärt de två senaste nätterna. Behöver jag påpeka att han sover nu, sovit så sött i 1,5 h. Nåväl, jag har kaffe och choklad. Det klarar jag mig bra med.