Mot nya mål

En av julklapparna denna jul var en anmälan till Stockholm Marathon 2013. Det var Cissi som gav mig den, jag vet inte hur jag ska tolka det 😉 Viktors födsel medför att träningstillfällen inte kan vara lika spontana längre, jag har också haft en lat period. Jubileumsmarathon i somras sprang jag på gamla meriter. Anmälan till Stockholm Marathon var precis den spark i baken jag behövde! På grund av lite snuva blev första passet först igår, 8 km på 42 minuter. Snitt på 5:16 per kilometer, formen har tydligen inte tagit så mycket stryk 🙂

Det är ungefär fem månader kvar till start, min målsättning är att komma runt under fyra timmar. Personbästa hittills är från Stockholm Marathon 2011 (42 195 m), 4.05.51. Jag tänkte även springa Stockholm Halvmarathon (21 098 m) i år, den blev inte av sist på grund av USA-resan vi gjorde. Personbästa är 1.42.34, målsättningen är att jag ska göra den på under 1.40. Sådär, lite press på mig själv! Handlingsplanen är att till en början springa två gånger per vecka. Lite längre fram ska jag trappa upp det till tre gånger per vecka.

Bana och banprofil för 1:a juni, start 12.00.Bana Stockholm Marathon 2013Banprofil Stockholm Marathon

2 reaktioner på ”Mot nya mål”

  1. Gott mos! Bara ut i spåret 🙂
    Håller du dig undan skador skall du nog kunna fixa målen. Själv satsar jag på 1.40 i Göteborg (allra viktigast är 1:41:04, då är jag bäst i ”gänget”).

    Maraton får jag sikta på senare 😉

    1. Tack! De känns realistiska om jag tränar, så det ska nog gå vägen. 1.40 fixar du bara det inte är för mycket folk i vägen. Hörde rykten om ett annat imponerande mål du har, 10 000 träningstimmar. Lycka till!

Kommentarer inaktiverade.