Julgodis

Mitt julgodis är klart. Det blev en favorit i repris och en ny. Favoriten gjordes förra året nämligen en polkagrisfudge. Sen får jag konstatera att mint verkar vara min grej så nyheten för i år är mintkyssar. Mums. De har alltid varit mina favoriter av marknadsgodis, men de var busenkla att göra själv och bra blev de. Antar att de möjligtvis skulle ha varit lite större, jag gjorde dubbelsats för att göra slut på äggvitan. En sats skulle bli 50 st, jag fick fler än 200…..

Här kommer receptet om ni vill göra själva;

Mintkyssar (50 st)

1 äggvita

5 droppar pepparmintolja hushållsarom

3,5 dl florsocker

50 g mörk choklad

 1. Vispa äggvitan fast tillsätt pepparmint och rör om.
 2. Sikta ner florsockret och vispa allt till en smidig massa.
 3. Spritsa ut tunna plattor på ett bakplåtspapper och låt torka i rumstemperatur, gärna över natten.
 4. Smält chokladen och spritsa eller klicka ut på plattorna.

Tips, smaka er fram med pepparminten så att ni får så mycket som ni vill ha, jag tog något mer än vad som framgår i receptet. Istället för att spritsa ut chokladen använde jag mig av en tesked och det fungerade också. Jag smälte endast 50 g choklad till att börja med trots att jag dubblade receptet och tur var det för chokladen räckte och blev över.

Mintkyssarna på tork för att chokladen ska stelna
Det färdiga julgodiset som väntar på att få avnjutas.

4 reaktioner på ”Julgodis”

 1. Jag har haft förmånen att bo på hotel Dahlgren i Lövstalöt några gånger detta år och tycker det kommande julfirandet överträffar mina föreställningar! Men förmodar att rummen redan är fullbokade för vem vill missa denna jul som fokuserar på det bästa när det kommer till jultraditioner?!

  Önskar er alla en helt fantastisk jul!

  1. Roligt att du tycker hotel Dahlgren har bra standard även om vi glömt chokladbiten på kudden:-). Du lär få veta hur julen har varit sen. Din jul med skidåkning i Val Thorens känns som om den kommer bli toppen. Ångest för massor med mat och lite motion lär du ju inte behöva ha:-)

   Vi önskar er en alldeles underbar jul i backarna!

  1. Receptet fixat! 🙂

   Hum, kanske skulle ta kyssandet istället, det lät ju liksom trevligt. De andra får mumsa mintkyssar så tar vi ditt råd istället:-).

Kommentarer inaktiverade.