Julen/todo

Vill/vågar inte publicera todo listan. Bjuder dock på ett axplock av sånt som finns på listan genom att bjuda på vår matlista. Den borde få godkänt:-). Tror att vi har lyckats få det bästa från våra barndomsjular.

Hemgjort; Julkakor, lussebullar, pepparkakor, fudge, knäck, godis (inte helt klart vad),  julskinka, Jansson, köttbullar, rödbetssallad, inlagd sill, senapssill, sillsallad, gravad lax,  ägghalvor, leverpastej, potatis, glögglimpa, vörtbröd, revben, snaps (egen kryddad).

Köpt; prinskorv, korv, sylta, ostar, glögg, julmust, julöl och senap.

Ska tilläggas att vi har delegerat en hel del till våra föräldrar. Ja och sen säger det sig väl självt att b.l.a.laxen är köpt, men grava den gör vi själva, precis som vi köpt men kokar potatisen:-).

4 reaktioner på ”Julen/todo”

  1. Lång men överkomlig lista 🙂
    Dock ser jag att det inte går att stryka något på den, så ledsen…
    Men knyte är smidigt, för det borde betyda att du kan sätta namn på en hel del mat och ta bort från din egen lista!
    Ser att du inte har med julklappsinköp på listan, det brukar ta en stund det också. Själv har jag ”slutat” med julklappar – dvs köper väl 2-4 stycken och de flesta med syrrans hjälp, Emma är grym!

    1. Jo det blir nog bra. Har delegerat en hel del, mina föräldrar tog på sig mycket. Skönt eftersom det är annat att fixa, inte alltid helt lätt att få saker klart med en rörlig liten kille. Går exempelvis inte att slå in julklapparna med honom i närheten eftersom han då gärna bidrar med ”hjälp” (äter och drar i papper samt snöre). Vi är nog klara med julklapparna. Skämmer bort lillkillen och kör Secret Santa till övriga, så en julklapp var för 100 kr har vi fått inhandla så det kändes överkomligt. Sen har jag iofs handlat till Anders för jag kom på en så bra julklapp så vi byter me. Jag förstår att du är glad över Emma! Firar ni med din familj eller åker ni emellan?

Kommentarer inaktiverade.