Julen/todo

Nu har todo-listan börjat bli kortare. Pepparkakorna är gjorda, Anders har bakat vörten, julkorten är gjorda och skickade, röjning och växling mellan saker inne och i förrådet är gjord, badrummen är tipp topp, efterrätten till den 23:e (?) är klar och väntar i frysen, ny müsli är fixad denna gången fick den aprikoser, ja ni ser det börjar arta sig!

Julhandlingen av julmaten är gjord, tog skitlång tid för mig och Viktor igår. Började dessutom med att jag fräste åt en otrevlig tant på parkeringen. (Fascinerande nog är det alltid tanter 55+ som är sämst på att visa hänsyn till personer med barn och/eller barnvagn). Fick hjälp sedan av en man i motsvarande ålder…..

Hade tänkt att köpa systembolagets julmust men den var slut. De har tagit fram en egen alkoholfri som är riktigt bra. Inte så söt som vanlig. Men nu får det alltså bli vanlig julmust istället. Köpte en annan variant på glögg. Hade tänkt köpa en till flaska av årgångsglöggen och visst, den var god men jag tycker det är löjligt att den kostar 99 kr. Det gör den ju enbart för att de vet att de kan ta betalt, bli lite sur på sånt även om jag förstår det. Det roliga är att den andra glöggen jag slog till på Wilckens fat (nr: 96002, 79 kr) har fått en 5:a av SVD:s Mölstad och en 5:a av TV4 nyhetsmorgon, bra impulsköp alltså! Får se om panelen här hemma håller med. Får väl återkomma med en rapport efter jul.

Julgodiset är klart, i varje fall det jag hade tänkt göra. Mamma har lovat att komma med knäck (jag lovar att inte ge bort den!). Gjorde det förra året, trodde inte hon hade allt framme och gav till deras underbara Bosnier som brukar greja i deras trädgård. Får en del pikar för det. Så om nu någon mot förmodan kommer hit och jag ska ge bort något, lovar jag att låta bli knäcken!

Julgranen är inhandlad och står ute och väntar på att få komma in. Handlade den på Landqvists i Uppsla, nyhuggen uppländsk gran. Väldigt fin och bra pris. Den höggs tisdagen den 11 december, misstänker att vår utegran höggs i september. Inne har jag i princip pyntat klart. Bjuder på en liten bild av mina fina hyacinter.