Croissant

Croissant till söndagsfrukost

CroissantdegDe gånger jag varit i Frankrike har jag verkligen uppskattat en Croissant. Frasig men samtidigt mjuk. Kanske inte det nyttigaste man kan äta, men väldigt väldigt gott. En av årets sommarpratare var Sébastien Boudet. På hans blogg Brödpassion hittade jag ett recept på Croissanter. En fransmans recept kan ju inte vara fel att testa, det gjorde jag i helgen!

Färdiga croissanterI just detta stadie mest likt en smet, men snart en deg. Degen fick jäsa hela dagen i kylen. Sen eftermiddag var det dags kavla 300g smör och vika in i omgångar. Därefter rullades Croissanter som fick jäsa i ugnen över natten.

Viktor och jag gick upp vid 7-tiden på söndagen för att sätta igång ugnen och grädda dem. De blev precis så goda som man kan förvänta sig!

3 reaktioner på ”Croissant till söndagsfrukost”

Kommentarer inaktiverade.