Egen müsli

Det var riktigt länge sen jag gjorde egen müsli. Blev riktigt sugen på det sist jag var och handlade så jag köpte en påse som nu nästan är slut och visst är den god men hemgjord är snäppet bättre. Så kände att det var på tiden att jag gjorde en egen. Har inspirerats av lite olika recept, den första egna müslin jag gjorde var från ”Mamma Margot”, den fick agera bas även denna gång men den har utvecklats en del. Jag är själv riktigt nöjd. Snabbt och enkelt, perfekt att röra ihop och slänga in i ugnen när man ändå håller på. Min müsli åkte in i ugnen efter att middagen tagits ut och istället avnjöts.

Min müsliblandning blev som följer
3 dl rågflingor
3 dl havregryn
0.5 dl oskalade sesamfrön
1 dl linfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1.5 msk honung
0.5 tsk salt
1 msk kanel
1 dl mandlar
1 dl hasselnötter
2 äggvitor (om man vill ha crunchy)
1 dl vatten
1 dl rapsolja

Fick gott omdöme av mamma och Anders. Anders kommenterade det såhär; ”det är ju mitt ansvar att se till att vi alltid har hembakat matbröd hemma, det är ditt ansvar att se till att vi alltid har hemgjord müsli hemma”.