Inför sommarens marathon

2011 var träningsmässigt ett riktigt bra år. Jag avslutade min första En Svensk Klassiker och sprang även mitt första marathon. Efter Lidingöloppet i höstas har det varit knappt med träning. Dels har jag varit bekväm av mig, sofflocket har lockat. Vintern var inte heller särskilt träningsvänlig. I all fall inte om man som jag tycker att man ska hålla på med vintersporter på vintern. Inför sommaren är jag anmäld till Stockholm Jubileumsmarathon, jubileum för marathon under OS i Stockholm 1912. Jag tror och hoppas att det blir en häftig och minnesvärd tillställning. Jag har också en förhoppning om att slå mitt marathonrekord på 4 timmar och 6 minuter, och denna gång komma under 4 timmar.

Som sagt, ribban är högt satt och träningen mot målet dålig. I helgen gjordes starten, och det var inget aprilskämt. I härligt vårväder (trots vinterbakslag) gav jag mig ut på en runda. Ett flertal snabbare intervaller på två minuter med en minuts vila emellan fick stå för kvaliteten i träningen. När intervallerna var avklarade hade det gått ca 45 minuter, och jag var lite längre hemifrån än vad jag tänkt mig. Så det fick även bli ett långpass av det hela. Strax under 16 km blev det innan det var klart.

Jag har sedan några år registrerat min träning på Funbeat, en site där man kan hålla koll på sin träning och skryta mot kompisar. Sista tiden är det de som skrutit om sin träning, inte jag 🙂  Sedan en tid tillbaka har Funbeat även en app för iPhone som använder dess inbyggda GPS. Riktigt smidigt. På bilderna syns resultatet. Kilometertider för hela passet, karta och grafer. Jag tror inte det gör träningen bättre, men roligare.