Isolering av förråd – lördag (del 3)


Byggande dag två. Förstärkning i form av Ante. Lite större utmaning för platschefen att ha koll på två amatörer. Han skötte det bra.

Janne fortsatte med isoleringen. Ante och jag satte igång att plasta. Det är lite otympligt att hantera plats i storlek 2 x 3 meter, men det gick bra när vi var två. I slutet på fredagen reglade jag med 45 x 45-virke  ovan takstolarna. Det visade sig att vi saknade ett par meter virke. Likaså upptäckte vi under plastandet att den inte skulle räcka. De respektive fick göra en insats och åka en extratur till K-Rauta för att kompletteringshandla. Det visade sig också att vi hade lite mer isolering än vi behövde. De fick därför ta med sig även denna för att lämna tillbaka.

När plasten var slut satte Ante och jag igång att börja gipsa. Janne hade en fantastiskt praktiskt gipsskruvdragare som såg till att skurvarna hamnade på rätt djup. Riktigt smidigt.

Vi fick upp ett ett ganska bra tempo i gipsandet där Ante och Janne kapade till gipsskivor i lämpliga storlekar. Ante lyfte dem på plats och jag skruvade för glatta livet. Mycket skruv blir det. Sammantaget gick det ganska så fort och på tidig eftermiddag så var all gips på plats.

En av de sneda skivorna mot taket råkade få ca en decimeter fel passform. Janne ordnade fram en ny, som passade lika dåligt. Ante tog över tumstocken och styrde upp det hela.

Till lunch grillade de respektive korv som vi avnjöt ute i solen.

Vi bestämda oss för att måla på väggar och tak i vit värg. Efter att Janne och jag lämnat Ante till tåget gjorde vi ett stopp på K-Rauta på hemvägen. Vit färg, tallriksventil, fogmassa och lite annat småplock stod på shoppinglistan.

Väl hemma passade jag på att foga där lite större sprickor och håligheter visade sig. Vi hade också avsiktligt lämnat en liten spalt längs golvet där fog skulle på plats.

Väl hemma grillade vi entrecote och gjorde potatisgratäng. Vin till det. Fantastiskt god middag efter en dags arbete. Sov gott även denna natt.