Mosel & Rheingau

Insåg nu att jag inte tagit så många bilder från vinresan i Mosel och Rheingau, men ett par bilder från Cochem som var första övernattningsstoppet har jag hittat. Får väl skylla på att jag inte hann fotografera så mycket eftersom jag prioriterade vinprovningarna. Moselvinerna höll för det mesta en hög kvalité. Men som vanligt går man alltid på ett par nitar. Vi besökte faktiskt en provning i Trittenheim där de två vinerna höll så låg klass att vi helt sonika smakade, diskuterade, konstaterade att vi inte ville köpa, sa Danke och gick. Hon blev ganska sur, vilket jag kan förstå men hon var heller ingen engagerad säljare, vi fick ett glas som vi alla fyra fick dela på, fick bara prova två viner och det påverkar helt klart. 

Efter Mosel åkte vi vidare till Rheingau som är ett relativt litet vinområde men som har väldigt hög klass på sina viner. Det är nog mitt favoritområde av de vita vinerna, i vart fall i Tyskland. Här besökte vi vingårdar som ressällskapet redan testat och gick därför inte på någon flopp. En ny vingård hittade vi tack vare att vi drack det vinet till middagen i Rüdesheim så bestämde vi oss för att den var värd ett besök. Det var nog en av de bästa provningarna och en del vin blev inköpt:-). En annan favorit var Prinz von Hessen, bra och prisvärda viner. Vi åkte även till Schloss Johannisberg men där njöt vi endast av utsikten. De har nämligen rykte om sig att ta väldigt bra betalt för vinerna (vilket de också gör) men de håller inte den kvalitén som priset antyder. Sammanfattningsvis har vi haft en riktigt bra vinresa och förrådet är välfyllt. Nästa gång blir det nog en rödvinsresa:-)


Mosel, Cochem

Slottet i Cochem