Läste en intressant sak..

…i tidningen Natur som ges ut av Naturskyddsföreningen. I varje nummer har de något de kallar för falkögat. Där står det som följer…
falkögat… ”sätter svensk blåbärssylt i halsen. Mer klimatbelastande syltburkar får man nog leta efter. Bären har plockats av människor som förvisso behöver pengar, men nog är det alldeles för mycket klimatutsläpp i den sylten.”

Måste bara säga att jag instämmer men tyvärr tror jag inte att folk tänker på detta när de står vid sylthyllan. Jag köper sällan sylt (tvingades köpa lingonsylt i veckan för jag inte hittade vår hemmagjorda i kylen, skäms fortfarande…). Det är så mycket roligare och godare att göra sin egen sylt! Först får man en mysig naturupplevelse och sedan får man äta sin egen sylt helt utan tillsatser och med mer bär än vatten och socker! 🙂 MUMS! Och dessutom är det bättre för miljön….